Balatonboglár, Aranyhíd Vendégház és Életmódközpont

2023. július 10. hétfő, 16.30 ✧ július 13. csütörtök, 12.00

Szeretettel hívunk négy  napos programunkra, melynek mottója az egyszerűség mellett az alkotás és a kreativitás.

 

Testi-lelki egészségünkért mozognunk kell, ami számos betegség megelőzésében és gyógyításában segít. Ugyanilyen fontos a rendszeres relaxáció, és az, hogy időnként megálljunk, lelassuljunk, szemlélődjünk. Egy ilyen pár napos esemény mindig jó alkalom arra, hogy önmagunkkal mélyebben kapcsolódva zavartalanul gyakoroljunk, kikapcsoljunk a hétköznapi rohanásból, tisztázzuk, hogy milyen értékek fontosak számunkra, összegezzük, hogy hol, merre tartunk az életünkben. Ezeket a folyamatokat támogatja majd az önismereti fókuszú meditatív alkotás is. Idei helyszínünk, az Aranyhíd Vendégház és Életmód Központ Balatonbogláron a platánfás szabadstrandtól 5-10 perc sétatávolságra található.

 

Részletes program

 

○ reggeli átmozgató hatha jóga & jóga nidra (mélyrelaxáció)

○ meditatív alkotás (tusfestés, agyagozás, wabi-sabi)

○ erdei csendséta

○ naplementés jóga

○ strandolás a Balatonon

○ hűsítő hatású gyógyteák & közös teázás

○ hangfürdő tibeti tálakkal és más hangterápiás eszközökkel

○ esti yin jóga

○ csikung előadás és gyakorlás

 

A hatha jóga

 

 A hatha jóga gyakorlása (mely magában foglalja többek között az ászanákat és a légzőgyakorlatokat) nemcsak az izmokra és az ízületekre van hatással, hanem al­ternatív terápiaként segít megteremteni az egyensúlyt az idegrendszerben, az endokrin rendszerben, a légző-, emésztő-, keringési- és immunrendszerben egyaránt. A hatha jóga a különböző testi funkciókat tökéletes összhangba hozza, a test veleszületett öngyógyító képességét stimulálja, ezért is tekintjük alapvetően egy teljes, holisztikus rendszernek. Évente három alkalommal szervezünk hasonló tematikájú programot, elvonulást, melyeknek fő témája többek között a testi-lelki egészségmegőrzés, a stresszoldás, az egyszerű életvitel megtapasztalása, a természettel való bensőséges kapcsolat kialakítása és fenntartása. 

Meditatív alkotás: agyagozás, tusfestés, wabi-sabi


Meditatív alkotási folyamatokban kerülünk közelebb a zen szemlélethez, melynek összetevői a jelenségek valódi természetének megismerése, a kettőségektől mentes világnézet, a szépség felismerése a tökéletlenségben, befejezetlenségben.  

Antal Lilla

 

hatha-, női-, yin jóga,

relaxáció- és meditáció oktató, tanár, fitoterapeuta

hangterápia

Egervári Júlia

 

hatha-, női-, yin jóga oktató

művészetpedagógus, tanár,

képzőművész

 

 

Vendégoktató

 

Szabadkai Dániel Antal

 

 

holisztikus gyógytornász és csikung tanár, 

akupresszőr, Bowen alkalmazó

Kőszáli Életerő Műhely

 

Neked ajánljuk a programot, ha…

 

 

❧ szeretnéd megtapasztalni, milyen az, amikor még a reggeli előtt gyakorlással indítjuk a napot (ászanák, relaxáció, meditáció)

❧ úgy érzed, elakadtál az életedben, és inspirálódnál egy nyugodt környezetben

❧ szeretnél életmódot váltani, tenni az egészségedért, testi és mentális jóllétedért

❧ szeretnéd megtanulni, hogy milyen napi rutin gyakorlatokat tudsz könnyedén beépíteni a  hétköznapjaidba az ájurvéda és más egészségmegőrző rendszerek szemléletében

✧ Szeretettel várjuk mindkét nem képviselőit!

 

 Ár: 107.500 Ft/fő

Páros kedvezmény: 93.500 Ft/fő

Early bird április 30-ig / visszatérőknek: 91.500 Ft/fő

Az ár magában foglalja a szállást (3 éjszaka), a programokat, a meditációs terem használatát és a napi háromszori, vegetáriánus étkezést. Részletfizetés lehetséges. 

Jelentkezés: anandahold@gmail.com (Lilla), irrelias@gmail.com (Júlia)

Ezúton is nagyon köszönjük, hogy visszajeleztek nekünk és inspiráltok minket is, segítve ezzel a munkánkat, és minden egyes esemény létrejöttét.

 

“Nagyon jól éreztem magam. Kikapcsolódtam, énidőt töltöttem, feltöltődtem. Most is, mint az előző elvonulás után is, még pár napig a “hatása” alatt voltam az elvonulásnak, azaz igyekeztem, hogy ne szippantson be a hétköznapok sodrása, hanem kicsit “kívülállóként” szemléltem a dolgokat.

 

“A természetművészet szintén nagyon magával ragadott, igazán felszabadító élmény volt. Ha a többi csoport nem készül el, mi még biztosan “eljátszottunk” volna tovább a kövekkel és faágakkal. Számomra ez egy utazás volt vissza a gyerekkorba, amikor az alkotás egy teljes mértékben önfeledt és szórakoztató élmény volt. Remélem ezt újra megtapasztalva a hétköznapjaim részévé válik majd újra a kreatív alkotás. A meditációk nagyon le tudták csendesíteni az elmémet, jó volt egy ilyen erős, megtartó közegben létezni. Külön köszönöm, hogy lehetőség volt közelebbről is ismerkedni a hangtálakkal, korábban nem volt rá lehetőségem. Eddig is nagyon szerettem a hangtálas relaxációkat, meditációkat, de most egyfajta rajongás van bennem kialakulóban ezek iránt. A szabadidőben átélt beszélgetések, közös nevetések úgy érzem lebontottak bennem egy falat és olyan őszinteséggel tudtam jelen lenni, ahogyan talán még életemben soha korábban. Hálás vagyok, és szeretettel gondolok Rátok“