Tavaszi Női elvonulás: jóga, alkotás, természetművészet 2023 március 10-12.

Tavaszi Női elvonulás: jóga, alkotás természetművészet 2023 Malom Vendégház, Dömös, Dunakanyar

Az elvonulás helyszíne a Dunakanyar egyik pihenőhelye, ahol nyugalomban és  festői környezetben töltődhetünk.  A hétvége témája a női lét lesz, ezen belül is az évkör indítása, követve a természet rendjét, mely február-március idején téli álmából ébredezik. Kikapcsolódás, feltöltődés, természetművészet, a teljes testet átmozgató gyakorlatsorok, légzőgyakorlatok, relaxáció és meditáció, szauna, közös teázás a női egészséget és kreatív energiát támogató gyógynövényekkel. 

Péntek – megérkezés, elengedés, pihenés

15.00 – átmozgató női jóga gyakorlás, fókuszban a gerinc, csípő, ízületek

16.30 – nyitó kör önismereti kártyákkal & női meditáció

18.30 – vacsora

19.30 – jóga nidra (vezetett mélyrelaxáció)

20.30 - szauna, pihenés

Szombat – alkotás, inspiráció, női kör

7.30 – Női hormonegyensúly jóga & meditáció: Leány archetípus

9.00 – reggeli

10.00 – csendséta a természetben

13.00 – ebéd, pihenő & alkotás (papír & szén)

17.00 - Yin jóga fókuszban a Fa elemmel & relaxáció hangterápiás eszközökkel

18.30 – vacsora

19.00 – közös teázás a női egészséget és kreatív energiát támogató gyógynövényekkel & méhtisztító légzőgyakorlat és meditáció

20.30 - szauna, pihenés

Vasárnap – áramlásban a természettel

7.30 – Slow Flow női jóga földüdvözlet és holdüdvözlet elemekkel

8.30 – reggeli

10.00 – meditációs séta az erdőben & természetművészet - közös alkotás

12.30 – ebéd

13.30 – célkitűző, szándékmegerősítő záró női kör & meditáció: Belső teljesség

15.30-16.00 Az elvonulás zárása, indulás. 

A pontos program az időjárástól függően változhat. 

A Leány archetípus

Az évkör rendje szerint a februártól a tavaszi napéjegyenlőségig (kb. március 21.) tartó időszak öleli fel. Napszaka a hajnal és a reggel, szimbóluma az újhold, az új kezdet. Amikor álmainkat szeretnénk megvalósítani, amikor elindítunk valami újat, erőt, friss lendületet és energiát téve mindebbe, akkor a Leány archetípusát éljük. A megszületés, újjászületés, megújhodás ideje ez, amit kinézve a természetbe mi magunk is láthatunk a földből előtörő csírázó magokban, növekedő virágokban. A Leány könnyed és örömteli, tiszta vizet önt a pohárba. Bizalom, függetlenség és lelkesedés kísérik lépéseit.

Természetművészet

Természet és ember összetett és inkább intim viszonyára mutat rá, jellemző rá a játékosság, egyszerű és mulandó nyomhagyás, a természet újra felfedezése, esztétikai reflexió a kultúra - művészet - természet kapcsolatára is. Jó lehetőséget ad a jelenben, testben levésre, az érzékszervek teljes bevonásával, az elemekkel való kapcsolódásra, együttműködésre a természet erőivel, az anyaggal és egymással. 

A helyes légzés felfedezése és gyakorlása

Hogyan férhetünk hozzá ahhoz az elapadhatatlan, végtelen, láthatatlan, elpusztíthatatlan forráshoz, mely magát az életet táplálja? Van egy erő, melynek hatására a mag tavasszal kikel, a lélek az anyagi síkon megnyilvánul. A pránajáma gyakorlásával képesek vagyunk nemcsak megismerni ezt az energiát, hanem  irányításunk alá vonva megtanulhatjuk, hogyan gyűjthetünk tudatosan minél több pránát idegközpontjainkba vitalitásunk, kiegyensúlyozottságunk és jó egészségünk érdekében. A teljes tüdős jógalégzés, az emésztéskönnyító légzés és más légzőgyakorlatok fokozatos bevezetése és rendszeres gyakorlása olyan élettani hatásokat fejtenek ki, melyeknek köszönhetően szervezetünk ellenállóképessége növekszik a vírusokkal, baktériumokkal szemben, emésztésünk, vérkeringésünk javul, hangulatunk stabilabbá, kedélyünk kiegyensúlyozottabbá válik. A helyes légzés szabályozza, rendezi és egyensúlyban tartja a testünket éltető pozitív és negatív energiákat, illetve ha testünk a helytelen erőelosztásoktól már megbetegedett, képes újra egyensúlyba hozni és meggyógyítani.

Jelentkezés: https://forms.gle/Wcym3SrBwcvUc6y16

 

Nyári jógatábor 2023. július 10-13. Balatonboglár

Nyári jógatábor 2023. július 10-13. Balatonboglár, Aranyhíd Vendégház

A nyári három éjszakás, négy napos jógatábor helyszíne a balatonboglári Aranyhíd Vendégház.  Reggelente gyakorlással és a 9 tisztító légzéssel indítjuk a napot. Napközben a pihenésnek és a töltődésnek szenteljük a napot a sétatávolságra található strandon, a Platán soron sétálva, vagy az árnyékban olvasgatva.  Este Yin jógával és Jóga Nidrával (vezetett mélyrelaxáció) zárjuk a napot. A többnyire szabad programok mellett lesz közös gyógynövényes teázás és természetművészet - közös alkotás is egy-egy alkalommal. Az ár tartalmazza a szállást, a napi háromszori vegetáriánus étkezést, a jógaórákat és az általunk szervezett egyéb programokat. További részletek hamarosan.

 

Őszi Női jóga elvonulás 2023. november 3-5. Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpont, Somogyvámos

Őszi Női jóga elvonulás 2023. november 3-5.

Őszi női jóga elvonulás péntektől vasárnapig a Krisna-völgy szomszédságában található Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpontban. Fő témánk az egészségmegőrzés lesz. Megismerkedünk alap női gyakorlatsorokkal, melyek többek között a hormonegyensúlyt, a termékenységet, a core izmok, medencealap, és az emésztőrendszer egészségét támogatják. A hétvége során Kovács Rebeka, a Guts&Roots alapítója, a Semmelweis Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végzett dietetikus tart velünk, és előadása keretében tanulunk a ciklustudatos táplálkozásról.