Nyugalom hangfürdő

 

7000 Ft/fő ✧ Neshama Studio, Budapest III. ✧ Föld utca u. 67. ✧

Időpont: péntekenként 18.00-19.00

A hangtálterápia egy egyszerű és mégis rendkívül hatékony eszköz életünk jobbá tételére. Létezésünk megannyi kérdést, választ és lehetőséget hordoz magában. Köztük a bölcsességet is, hogy a folyamatos változás, elmúlás és újrakezdés mellett az állandóságot, a nyugalmat és a békét is meglássuk és megtapasztaljuk. A létezés művészete abból is áll, hogy megtanulunk egyensúlyozni e két dimenzió között. A vegetatív idegrendszer működése tökéletesen leképezi ezt a működést: míg szimpatikus ága felkészíti a szervezetet a hirtelen nagyobb terhelésekre, addig paraszimpatikus idegrendszeri hatások alatt testünk rendszerei, szövetei, szervei regenerálódnak, megpihennek, gyógyulnak. Minél többször sikerül bekapcsolni ezt az idegrendszeri állapotot, annál inkább meg tudjuk őrizni testünk fiatalságát, egészségét, és annál inkább hozzáférünk kiapadhatatlan lelki erőforrásainkhoz is. 

 

A mai kor emberének egyik kihívása, hogy teret és lehetőséget teremtsen arra, hogy idegrendszere újra és újra elnyújtozhasson és elterülhessen, mint egy nyugodt, zavartalan tó vize.  

 

Nem is gondolnánk, de számtalan betegség előszobája és oka a krónikus stressz, vagy másképp a túlterheltség érzete, a mentális és érzelmi nyomás.

 

A hangtálak rezgéseire a test szövetei, sejtjei rendkívül jól reagálnak, mivel testünk 60-80%-a (korunktól és aktuális egészségi állapotunktól függően) víz. Először a légzőrendszerre, majd a keringési rendszerre, végül a sűrűbb szövetekre hatva regenerálja, megnyugtatja és megújítja egész szervezetünket. 

 

Milyen vitathatatlan előnyökkel jár még a rendszeres relaxáció? 

 

Ha visszapillantunk az életünkre, láthatjuk, hogy számtalan döntést meghozunk már, akár tudatosan, akár tudatlanul. Relaxáció alatt megtapasztalhatjuk, milyen a szándék és a cselekvés közötti űrben időzni. Ebben a térben tud megjelenni a kreativitás és az intuíció. Egyre könnyebben hámozzuk le a sallangot önmagunkról. Egyre jobban meg tudunk bízni intuitív megérzéseinkben és képességeinkben, amelyek útjelző táblákként segítik életünket és fejlődésünket.  

 

Tradicionálisan a hangtálak hét fém ötvözetéből, kézzel készülnek: ezek az arany, ezüst, higany, ón, ólom, réz és vas. A következő tünetek esetén, önmagában vagy akár más terápiák kiegészítéseként ajánljuk a hangtálterápiát:

 

  • alvászavar, állandó feszültség, idegesség, hangulatingadozás

  • emésztési problémák

  • rendszeres fejfájás, krónikus fáradtság

  • feledékenység, koncentrációs nehézségek

  • hormonális zavarok, nőgyógyászati betegségek, ciszta, mióma, meddőség, pajzsmirigy alul- vagy felülműködés

  • nyaki-, háti- , deréktáji- , ízületi fájdalmak

  • szorongás, lehangoltság, pszichoszomatikus betegségek.

 

Ellenjavallatok: pacemaker, szívritmuszavar, folyamatban lévő kemoterápia, endometriózis, epe és vesekő, epilepszia, trombózis.

Kényelmes, laza öltözék szükséges. A stúdióban van öltöző, a hangfürdő után víz- és teafogyasztási lehetőség. Ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre! Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésre telefonon vagy e-mailben.