Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

 

Kapcsolat

Antal Lilla

anandahold@gmail.com

Budapesten élek a családommal, egy kislány anyukája vagyok. Bölcsészkaron végeztem magyar és német szakon, jelenleg is dolgozom tanárként. 2012 környékén kezdtem el tudatosan figyelni a táplálkozásomra és a szokásaimra, először ezeket az összefüggéseket figyeltem. Egyre több teret kapott az életemben a mozgás, a szisztematikus relaxáció és a meditáció, ezáltal az egészségmegőrzés. Különösen a női egészség, hormonegyensúly és a jógaterápia lett az a terület, ahol leginkább elmélyítettem tudásomat, majd elkezdtem természetgyógyász-fitoterapeuta tanulmányaimat is. Számomra a fizikai testtel való munka és blokkoldás olyan egyszerű eszközök tárházát jelenti, melyek bárki számára könnyen megragadhatóak: például amikor átmozgatjuk magunkat, ezáltal javítva a vérkeringést és olajozva az ízületeket; vagy amikor tudatosan, mélyen lélegzünk a felületes, kapkodó légzés helyett. Egyszerű módszerekkel – mint a napi rutin gyakorlatok, meditáció, gyógyteák, ászanák – képesek lehetünk hozzáférni saját belső erőforrásainkhoz. A gyógyíthatatlannak nyilvánított mirigy- és hormonproblémák, illetve nőgyógyászati betegségek általában kezelhetők, mégpedig a test öngyógyító folyamatait felébresztve. Mai rohanó, hektikus világunkban létfontosságúvá vált, hogy megfelelő módon tudjuk kezelni a stresszt, mely annyi egészségügyi problémánk okozója. Mindebben segít a hangterápia is, ami szintén több ezer éves hagyományokon alapuló módszer az egészség és a jóllét megteremtésére. Az egyik legfontosabb alapelv számomra a nem-ártás, vagyis áhimszá elve. A nem ártás elsősorban önmagunkkal kezdődik: azzal, hogy megfelelően bánunk a fizikai testtel, megfelelő gondolatokkal és információval tápláljuk az elménket, elfogadjuk és megszeretjük önmagunkat, és mindennek folyományaként jobban bánunk szűkebb és tágabb környezetünkkel is. “A nem-ártásban megállapodottak közelségében megszűnik a viszály.” /2.35.- Patandzsali Jóga-szútrák

 Tanulmányaim

 

 

Természetgyógyász-fitoterapeuta (Országos Kórházi Főigazgatóság, állami egészségügyi vizsgával)

Hangterápia

Meditáció- és relaxáció oktató (Himalájai Jóga Tradíció – Márk Tamás, Malik Tóth István)

Yin jóga oktató (folyamatban – Kata van Doesselaar)

Női körvezető facilitátor (Pozsgai Nikoletta Katalin)

Női jóga oktató (Nagy Erika Dalma)

Női jógaterápia tanfolyam, Belső elválasztású mirigyek betegségeinek jógaterápiája (Jógaterápia Magyarország), Hatha jóga oktató, Szakrális nő tanfolyam (Kovács Gyöngyi Nalíni)

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudmányi Kar, magyar és német szakos bölcsész

Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar

 

Elsődleges forrásunk a közvetlen tapasztalat

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha még nem tette, kezdjen el egyszerű meditációt vagy relaxációt gyakorolni a számára szimpatikus tradíció, módszer szerint. Akár csak napi pár percre hunyja le a szemét, és csak figyelje a légzés áramlatát, pihenjen meg és szemlélődjön egy kicsit a jelen pillanatban.

Évente két-három alkalommal szervezek elvonulást, melyekre szeretettel várlak, hogy csatlakozz. Ezen kívül időről időre szervezek tanfolyamot, workshopot, és egyéni folyamatok támogatásában is fordulhatsz hozzám. 

Nyugalom…
Az örök boldogság a Világegyetem természete, a legmagasabb Tudat természete. A ‘Sat’ jelentése igazság, a ‘Cit’ jelentése tiszta tudat, legfelsőbb Lélek, az ‘Ananda’ pedig örömteli, boldog. Valójában mindannyian ‘Sat Cit Ananda’ vagyunk, de erről újra és újra elfeledkezünk. Egyre fontosabbá válik, hogy el tudjunk indulni középpontunk felé, és a külső kapaszkodók helyett megtaláljuk a belső fényt és az iránytűt önmagunkban.