Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpont, Somogyvámos

2023. november 3-5. 

 

Szemléletformáló hétvége az egészségedért, jóllétedért.

Egy elvonuláson kiszakadhatsz a hétköznapokból, hogy menedéket vehess a jelen pillanatban.

Jelentkezés: anandahold@gmail.com / 06-70-420-1378

 
A jóga, relaxáció és meditáció mellett fő témánk a női hormonrendszer egészsége és a ciklustudatos táplálkozás lesz, szem előtt tartva az évkör rendjét. Relaxációt, jóga nidrát, meditációt a Himalájai Jóga Tradíció szerint gyakorlunk. Tudatosítjuk, hogy milyen életmódbeli változtatások (étkezés, szükséges tápanyagok bevitele, gyógynövények használata, rendszeres mozgás, helyes légzés) tudnak bennünket támogatni abban, hogy kapcsolódjunk belső erőforrásainkhoz. Ismerkedünk a női egészséget és szépséget támogató gyógynövényekkel, több szempontból is ránézünk a növények energetikájára, “… és így minden növényt egy földi csillagnak tekinthetünk.” /Paracelsus/

Péntek – megérkezés

13.00 Ebéd

15.30 Nyitó női kör

17.00 Női jóga gyakorlás

18.30 Vacsora

19.30 Yin jóga a Fém elem megtámogatására, hangtálas relaxáció

 

Szombat – elmélyülés

 

07.30 Hatha jóga a hormonális egyensúlyért, fókuszban a hasnyálmirigy (inzulinrezisztencia esetén terápiás gyakorlatsor)

08.30 Jóga nidra (vezetett mélyrelaxáció), meditáció

09.00 Reggeli

09.45 Emésztéskönnyítő légzés gyakorlás

10.00 “Táplálkozz a ciklusodra hangolva!” – előadás és workshop

13.00 Ebéd

14.30 Csendséta

17.30 Női jóga gyakorlás & jóga nidra

19.00 Vacsora

19.30 Beszélgetés & közös teázás; az évkör szerinti őszi átmenet; az érezhető, közelítő női archetípusok (Varázslónő, Bölcs Anya: “Átalakítok”)

20.30 Hangtálas relaxáció

 

 

 Vasárnap – összegzés

 

07.30 Női jóga a hormonegyensúlyért & jóga nidra

09.00 Reggeli

10.00 Előadás, a tapasztalatok összegzése, szándékmegerősítő és záró kör

12.30 Ebéd, hazaindulás.

Várunk szeretettel!

Antal Lilla

hatha jóga, női jóga, relaxáció- és meditáció oktató, női kör vezető, természetgyógyász-fitoterapeuta

hangterápia

 

 

Kovács Rebeka

dietetikus

 Guts & Roots

táplálkozási tanácsadás

Hormonrendszerünk az érzékszervekkel és az idegrendszerrel együtt folyamatos kommunikációt folytat a külvilággal. Olyan egyszerű dolgok is ide kapcsolódnak, mint például az, hogy felveszünk egy pulcsit, amikor fázunk. Nem csak külső, hanem belső ingerek is befolyásolják ezeknek a rendszereknek a működését – például az érzelmi állapotaink – ezért is fontos a rendszeres stresszoldás és a tudatos ellazulás. A női hormonháztartás felborulásának következményei lehetnek pl. inzulinrezisztencia, pajzsmirigy működési rendellenességek, PCOS, ciszták, mióma, rendszertelenség a ciklusban. Szeretettel várunk akkor is, ha szeretnél jobban otthon lenni a testedben, ismereteket szereznél, anyaként, nőként családról gondoskodsz, vagy csak szeretnél egy kicsit megállni a hétköznapokban, töltődni női körben.

Horváth Rebeka dietetikus

 

Már középiskolás éveim alatt találkoztam azzal az élménnyel, hogy az életvitelünk és táplálkozásunk milyen nagy szerepet képvisel az életminőségünk megélésében. Mindig is éreztem magamban, hogy milyen átható örömmel tölt el, ha más emberek problémáin segíthetek, így aztán egyenes út vezetett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karára.

Az egyetemen nem csak a vágyott szakterületemhez kerültem közelebb, hanem önmagamhoz is. Szinte napról napra építettem be a hétköznapokba mindazt a tudást, amit az ország legkiválóbb dietetikai szakirányú intézményében tanultam. Ekkor tudatosult bennem igazán, hogy egyedül én felelek magamért és az életminőségemért.

Később aztán nekem is lett a kert végében egy kis veteményesem. Ebbe a kis veteményesbe nem csak a zöldségek és fűszernövények magvait vetettük el, hanem mindazt a szeretet és tudást, ami mai napig szorosan a természethez köt engem. A szabadban eltöltött idő azóta is a biztonságot és feltöltődést jelent számomra.

Diplomám megszerzése óta folyamatosan képzem magam, szenvedélyemmé vált egyre alaposabban megismerni az életmód és az emésztőszerv rendszerünk, pszichés állapotunk, hormonrendszerünk, valamint az anyagcserénk működésével kapcsolatos összefüggéseket.

 

Bár természetes módszerekről fogunk beszélgetni, minden esetben szem előtt tartjuk, ha valaki valamilyen gyógyszeres terápiában vesz részt. A természetgyógyászat egyik alapelve, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusait támogatva járuljon hozzá a jobb egészségi állapot kialakításában, fenntartásában. Ideális esetben a különböző terápiák egymást támogatva segítenek a gyógyulásban. Amennyiben ez érint Téged, nyugodtan tedd fel a kérdéseid telefonon vagy e-mailben. 

2023. november 3-5.

Részvételi díj: 70.000 Ft/fő

Páros kedvezmény/Early bird szeptember 15-ig: 63.500 Ft/fő. 

 

Jelentkezés: anandahold@gmail.com

Maximum 22 főt tudunk fogadni.

 

A részvételi díj magában foglalja a szállás, a vegetáriánus étkezés (a pénteki ebédtől a vasárnapi közös ebédig), a programok költségeit és a meditációs terem használatát.

 

Szállás 2-3-4-5 jól felszerelt apartmanokban (fürdővel, konyhával, terasszal). Igény szerint van lehetőség tejmentes és gluténmentes étkezésre. Szauna, masszázs a helyszínen plusz önköltséges lehetőséggel. A helyszínen lehetőség lesz gyógynövény-készítmények, réz eszközök (kancsó, pohár, kulacs), kézműves szappanok, fűszerek, ájurvédikus termékek, könyvek stb. vásárlására).

 

Utazás: egyénileg, vagy telekocsi rendszerben történik. Érkezés és az apartmanok elfoglalása pénteken 13.00-tól lehetséges. 

Érdeklődés telefonon: 06-70-420-1378

 

 

Rádhé Resort Meditációs és Rendezvényközpont 

 

8699 Somogyvámos, Táncsics Mihány u. 7.