Jóga és természetművészet elvonulás

Sok szeretettel hívunk női elvonulásunkra, melynek helyszíne a balaton-felvidéki Hi•Hekaté meditációs központ. A hétvége a kikapcsolódásról, pihenésről, alkotásról szól a jóga és a természetművészet eszköztárával női körben. Az elvonuláson elmélyítjük a kapcsolatot önmagunkkal, agyagozás révén a női test, virágok és növények témáját formáljuk meg. Szertartás keretében átadásra kerül a Munay-Ki 13., anyaméh rítus. A programot úgy állítottuk össze, hogy az alkotás és a feltöltődés mellett hazatérve életed minden területén pozitív változások indulhassanak el.  
Péntek – megérkezés, elengedés, pihenés
16.00 – átmozgató női jóga
17.30 – nyitó kör
18.30 – vacsora
20.00 – jóga nidra (mélyrelaxáció)
20.30 – hangfürdő
Szombat – alkotás, inspiráció, gyógyulás
7.30 – testébresztő női jóga Földüdvözlettel és belső virág vizualizáció
8.30 – reggeli
9.30 – természetművészet – agyagozás női test, növények, virágok témában női körben
12.30 – ebéd, pihenő 
16.00 – előadás: női életszakaszok és a ciklus szerinti gyakorlás alapelvei
17.00 – yin jóga
18.30 – vacsora
20.00 – Munay Ki 13. rítus átadása (méh rítus)
Vasárnap – áramlásban a természettel
7.30 – Goddess flow – Tara jógagyakorlás
8.30 – reggeli
9.30 – meditációs séta, erdőmerülés
11.00 – természetművészet – közös alkotás
12.30 – ebéd
14.00 – záró női kör
16.00 – az elvonulás zárása
Arra kérünk, hogy az elvonulásra hozz magaddal jógamatracot, plédet, jegyzetfüzetet, tollat/ceruzát, a szombat esti programhoz szép, kényelmes ruhát. Alkalmazunk szakrális növényeket füstölés formájában (zsálya, mirha). Az elvonulás során vegán étkezést biztosítunk. Vasárnap délután a hétvége lezárásaként lehetőség van látogatást tenni az egyedülálló hangulatú Liliomkert termelői piacon Káptalantótiban. 

Antal Lilla

jógaoktató, női kör vezető
Évek óta a jóga és a meditáció gyakorlója vagyok, és emellett a tanítás is régóta életem része. Úgy érzem, egyre fontosabbá válik, hogy el tudjunk indulni középpontunk felé, és a külső kapaszkodók helyett megtaláljuk a belső fényt és az iránytűt önmagunkban.
Budapesten élek a családommal, egy kislány anyukája vagyok. Az elmúlt években figyelmem a női egészségmegőrzésre irányult. Szeretném, ha jobban alapvetéssé válna, hogy a nők ciklikus természete, és annak harmonikus megélése egyéni és társadalmi egészségünk egyik sarokköve. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minél több nőhöz eljussanak azok az egyszerű öngyógyító és tiszta eszközök, melyeket a jóga és a természetgyógyászat kínál. Egyszerű módszerekkel – mint a napi rutin gyakorlatok, meditáció, gyógyteák, ászanák – képesek vagyunk elindulni a belső egyensúly útján. Tanulmányaim sokat segítenek abban, hogy felismerjem az összefüggéseket, ez meghatározza látásmódomat és érdeklődésemet a dolgok testi-lelki-szellemi vetületét illetően. Szememben az önismeret és az önszeretet összefonódik a körülöttünk élő természettel, emberi kapcsolatainkkal és azzal, ahogyan a nem-ártást a mindennapokban gyakoroljuk. Jelenleg természetgyógyász fitoterapeutának képzem magam, hogy minél hatékonyabban tudjam átadni ismereteimet másoknak is. 
Tanulmányaim: 
Női körvezető facilitátor – (Pozsgai Nikoletta)
Természetgyógyász fitoterapeuta (Országos Kórházi Főigazgatóság)
Női jóga oktatóképzés (Nagy Erika Dalma) 
Meditáció- és relaxáció oktatóképzés (Himalájai Jóga Tradíció, Márk Tamás)
Hatha jógaoktató képzés (Puskás Beatrix)
ELTE BTK

Egervári Júlia
jógaoktató, művészetpedagógus
Hogyan válik a jóga, a meditáció életformává és a mindennapok természetes részévé? Hogyan teremt teret a tudatban, vezet vissza a belső szabadsághoz és ezen keresztül az egészséges létezéshez? És ha ebből csak egy leheletnyit is megtapasztalok, hogyan támogathatom mások útját, akik hasonló motivációval rendelkeznek? Hogyan támogathatjuk egymás gyakorlását és nőként hogyan segíthetjük egymást? 
Annyira izgalmas ez az út, amit én körülbelül 16 évesen kezdtem el, hogy egy ideje ösztönös vágyat érzek, hogy valamit ebből megosszak másokkal is. Művészetpedagógusként, képzőművészként tevékenykedem, jelenleg egyetemen oktatok és neveléstudomány területén doktori hallgató vagyok, de nagyon szeretek kiskamaszokkal foglalkozni, szakkört, tábort tartani. 
Alkotóként a természetművészet közel áll hozzám, ezen keresztül kezdtem el tudatosan foglalkozni a környezetpedagógiával. Munkáimban gyakran visszatér a női test és a természet, a szellem és anyag kapcsolata, része a körforgás, elmúlás, hullámzás, és az elemek. Nagyon felszabadító volt felfedezni a női jóga által a kapcsolatot az alkotásaim és a gyakorlásom tapasztalatai között, egyben nagyon személyes, de univerzális értékekre és felismerésekre is ébredve. Úgy vélem az alkotó tevékenység összekapcsolódva a természettel és a jóga általi elcsendesedéssel, megváltozott fókusszal támogatva, egyrészt oldja a terhelt idegek feszültségét, élesíti az érzékszerveket, másrészt hozhat mély felismeréseket, zsigeri élményeket, közelebb vihet autentikus önmagunkhoz, az élethez.
Jóga tanulmányaim:
YAI Hatha Jóga oktatóképzés (Szanátana Dharma Jógaiskola, Puskás Beatrix, 200hrs)
Női Jóga Oktatóképzés (JoVe Jógaiskola, Antal Lilla, 100 hrs)
Yin Jóga Oktatóképzés (Kata van Doesselaar, 60 hrs)
Jelenleg Akupresszúrás meridián masszázs és köpöly tanfolyamon veszek részt.
Bővebben a természetművészetről: Egervári Júlia
Hi Hekaté Meditációs Központ
8283 Káptalantóti, Feketebács
Időpont: 2022. június 17-19. 
Teljes ár: 84.500 Ft
Korai kedvezmény: 77.500Ft (május 31-ig)
Páros kedvezmény: 75.500 Ft
Max. 12 fő / helyedet 20.000 Ft előleggel tudod biztosítani.
Jelentkezés
Lilla: anandahold@gmail.com
Júlia: irrelias@gmail.com