Jelentkezés:

irrelias@gmail.com / anandahold@gmail.com

Korai kedvezmény március 20-ig: 49.500/fő

Fotó: Egervári Júlia

Test és Természetművészet, Vizuális alkotás & Női jóga – 

pünkösdhétvégén

2024. május 19-20. 

8600 Siófok, Töreki utca 62. 

 

Sok szeretettel hívunk erre a hétvégére, ha szeretnél elvonulni, pihenni és gyakorolni női körben. Vezérfonalunk a Test és a Természet viszonya – hogy kapcsolódunk: Én, a Testem és a Természet? 

A helyszín az erdő ölelésében, a töreki tavak mellett található. A különleges környezet megkönnyíti a természeti elemekkel való kapcsolódást, ami minden ember – és természetesen minden nő számára- olyan, mint a levegővétel. 

Mindezt most egy bensőséges, izgalmas és kötetlen művészeti projekt perspektívájába helyezzük. 

Teret kap a • vizuális alkotás fotózással  , mellyel az önismeret és az önkifejezés újabb dimenzióit fedezhetjük fel. Ehhez most a Természetművészet műfaját, a természet erőit, jelenségeit, anyagait hívjuk segítségül. A szabadban alkotunk, minden érzékszervünk bevonásával és saját testünkön keresztül keressük a kapcsolódást. Nemcsak képletesen, hanem valóban használjuk saját testünket, amely formailag is hol illeszkedik, hol kontrasztot állít természeti környezetünk esztétikai képébe. 

Bár az elkészült kompozíciók ottmaradnak a természetben – együtt változnak, múlnak el benne/vele – a foglalkozáson minőségi fényképek is készülnek, így tudjuk megörökíteni ezeket a rövid életű alkotásokat. Ebben a folyamatban segítséget és útmutast Egervári Júlia ad majd nektek, aki maga is alkot ebben a műfajban. Előzetes tudásra nincs szükséged: előhívjuk az ösztönöket, a játékosságot. A hely előbb-utóbb megszólít.

Fotók: Egervári Júlia

 

“A női fiziológia ciklikussága elválaszthatatlanul összeköt bennünket a természeti világgal, és az egész emberiség megszenvedi, ha ez a kapocs gyengül.” /Geeta Iyengar/

Jógával, női körben

A női jóga gyakorlás fókuszában ez alkalommal a méh tere, a szív és a torok állnak. Kapcsolódunk az elvonulás témájához, ami a test és a természet, valamint a szabad önkifejezés. A légzőgyakorlatok, mudrák, relaxáció és meditáció mellett hangsúlyt helyezünk azokra a fiatalító gyakorlatokra és egészségmegőrző elméletekre, amelyek révén több energiához és erőhöz férhetünk hozzá a hétköznapokban.

A női kör egy különleges tér, amelyben meg lehet pihenni, erőt gyűjteni, töltekezni.  Ahol őszintén és nyitottan vagyunk jelen. Női körben több női mintával is találkozhatsz, ami segíthet számodra rugalmasabban és elfogadóbban közeledni önmagadhoz is.

Szeretnénk olyan témákat is fejtegetni, mint a természet és az ember viszonya, az egyén és a közösségek szerepe, a hiányból való működés és az elégedettség (santosha) gyakorlása, mint a jelenben levés egyik eszköze. Szándékmegerősítő körrel zárunk.

  • érkezés május 19-én, vasárnap 11.30-és 12.00 között

  • vegetáriánus étkezés

  • hangfürdő, csendséta
  • igényes jógaterem, jurta, vörös sátor, szauna
  • páros munka, kiscsoportos munka, alkotás, fotózás
  • zárás május 20-án, 17.00-kor

 

A tábor helyszíne közvetlenül a Siófok-Töreki természetvédelmi tanösvény mellett található. A tanösvény bemutatja a tavak, vizes élőhelyek, különféle erdők és rétek élővilágát, a madármegfigyelő torony pedig bepillantást enged a gazdag madárvilág életébe. A tanösvény hossza 8,5 km, de lehetőség van rövidebb sétákra is.

Az ár tartalmazza a szállás díját, a termek, helyszínek, szauna használatát és a vegetáriánus étkezést. Az ár nem tartalmazza az útiköltséget. Az utazás egyénileg történik.

Teljes ár: 54.500 Ft/fő

Korai kedvezmény március 20-ig: 49.500 Ft/fő

Páros kedvezmény: 51.500 Ft/fő

A jelentkezés 15.000 Ft előleg befizetése után érvényes.

A fennmaradó összeg befizetésének határideje: 2024. május 19.

Jelentkezés:

irrelias@gmail.com / anandahold@gmail.com

 

Az esemény szervezői, oktatói

Egervári Júlia

művészetpedagógus

egyetemi oktató (természetművészet specializáció)

hatha- és női jóga oktató

Antal Lilla

tanár, fitoterapeuta

hatha- és női jóga oktató

relaxáció- és meditáció oktató