Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpont, Somogyvámos

Kapcsolj ki egy hétvégére az egészségedért, jóllétedért ezen az őszi elvonuláson!

A jóga, relaxáció és meditáció mellett az önazonosság és az asszertív kommunikáció, valamint az öröm, mint lételem és belső erőforrás lesz a vezérfonalunk.
Beszélgetés és előadás keretében tanulni fogunk arról, hogy hogyan tudunk önazonosak lenni az életünkben és kapcsolatainkban: hogyan tudjuk képviselni saját szükségleteinket, és hogyan válhatunk egyúttal képessé mások meghallgatására, igényeinek tiszteletben tartására. Témánk energetikai vetületét illetően a Napfonat területét (hasi terület) fogjuk egy kicsit jobban ellazítani és megtámogatni az ászanák, légzőgyakorlatok és meditáció segítségével. Tudatosítjuk, hogy hogyan tudunk több örömöt engedni az életünkbe, és beszélgetünk arról is, hogy milyen életmódbeli változtatások (pl. étkezés, gyógynövények használata, rendszeres mozgás, helyes légzés) tudnak bennünket támogatni abban, hogy kapcsolódjunk belső erőforrásainkhoz. Részletes program:
 
Péntek – megérkezés

16.30 Átmozgató hatha jóga gyakorlás

18.00 Bemutatkozó kör

19.00 Vacsora

20.00 Hangtálas relaxáció

 

Szombat – elmélyülés

 

07.30 Testébresztő hatha jóga & jóga nidra (vezetett mélyrelaxáció)

09.00 Reggeli

09.45 Emésztéskönnyítő légzés

10.00 Beszélgetés, előadás, gyakorlatok: asszertív kommunikáció, asszertív élet – hagyd el a megfelelési kényszert!

13.00 Ebéd

14.30 Csendséta

17.00 Hatha jóga gyakorlás & meditáció a neheztelés, harag elengedésére

19.00 Vacsora

20.00 Relaxáció

 

 

Vasárnap – összegzés

 

07.30 Testébresztő hatha jóga & jóga nidra

09.00 Reggeli

10.00 Beszélgetés, előadás, örömforrásaink feltárása, szándékmegerősítő és záró kör

12.30 Ebéd, hazaindulás.

 

 

 

Várunk szeretettel!

Antal Lilla

hatha jóga, relaxáció- és meditáció oktató

hangterápia

 

 

Zorátti Adrienn

integrál szemléletű coach, asszertív élet mentor,

gerincjóga oktató

 

2022. október 28-30.

Részvételi díj: 53.000 Ft/fő, mely magában foglalja a szállás, az étkezés, a programok költségeit. Páros kedvezmény: 47.000 Ft/fő. 

Jelentkezés: anandahold@gmail.com (Lilla), zorattiadri@gmail.com (Adri)

Szállás 2-3-4-5 jól felszerelt apartmanokban (fürdővel, konyhával, terasszal). Vegetáriánus étkezéssel (igény szerint lehetőség van tejmentes és gluténmentes étkezésre). Szauna, masszázs a helyszínen plusz önköltséges lehetőséggel. A helyszínen lehetőség van gyógynövény-készítmények, réz eszközök (kancsó, pohár, kulacs), kézműves szappanok, fűszerek, ájurvédikus termékek, könyvek stb. vásárlására).

 

Utazás: egyénileg, vagy teleautó rendszerben történik. Érkezés és az apartmanok elfoglalása pénteken 14.00-tól lehetséges. 

Érdeklődés telefonon: 06-70-420-1378

 

Rádhé Resort Meditációs és Rendezvényközpont 

8699 Somogyvámos, Táncsics Mihány u. 7. 

Napfonat – Manipura – Solar Plexus

A ragyogó drágakövek városa – ahol kincseink rejlenek. Belső erőnk felismerése és használata. Individuum. Energiánk szabadon áramlik a szívközpont felé és a felsőbb energiaközpontok irányába. Derű, magabiztosság, boldogságérzet. Ösztönösség, szeretetteljesség és nyitottság. Félelmeinkkel való szembenézés, saját árnyoldalunk felismerése. Önértékelésünk stabil, kerüljük a túlzásokat, tiszteletben tartjuk a határokat, és szeretjük a kihívásokat. Az erős, tevékeny manipura energia megszilárdítja az egészséget. 

 

Az egyensúly felborulása arra sarkall, hogy manipuláljunk másokat, vagy hagyjuk, hogy ők irányítsanak minket. Fizikai szinten emésztési rendellenességek, immunrendszeri gyengeség, inzulinrezisztencia, gyomorégés, reflux, vegetatív idegrendszeri zavarok léphetnek fel.

“Nem tudom megemészteni a dolgot.” Amikor a manipura-energiával dolgozunk, a következő kérdéseken kontemplálhatunk: 

 

  • A kétség, vagy a félelem vezérel? Hogyan alakíthatom ezt jótékony energiává? 
  • Nehezemre esik döntést hozni? Ha végre eldöntöm, hogy cselekszem, van-e elég energiám a tervem megvalósításához? 

  • Fontos, hogy mindig nekem legyen igazam? 

  • Van akaraterőm? Azzal egyensúlyozom a hiányát, hogy mindent és mindenkit mániákusan ellenőrzök?

  • Hagyom, hogy mások véleménye irányítson? Hogyan vehetnék véget ennek anélkül, hogy érzelmileg rideggé vagy agresszívvé válnék? 

Asszertivitás: a kommunikáció jin-yangja

Jin és yang: amikor képesek vagyunk a beszédre is és a hallgatásra is. Az asszertív kommunikáció tanulható készség. Aki az asszertív kommunikáció két alappillérét, azaz a tiszta önkifejezést és az értő figyelmet képes az adott szituációnak, beszélgetőpartnernek vagy élethelyzetnek megfelelően alkalmazni, az tisztább, erősebb, őszintébb kapcsolatokat építhet ki. Alapelve mások határainak tiszteletben tartása és az erőszakmentesség. Az asszertivitás leginkább egy gondolkodási, viselkedési mintázat.

Hangterápia, hangfürdő

Évezredes hagyományokon alapuló, tradicionális gyógyító eljárás. A hangtálak rezgéseire a test szövetei, sejtjei rendkívül jól reagálnak, mivel testünk 60-80%-a víz. A hangrezgések aktivizálják a szervezet öngyógyító képességét. Érzelmek kerülhetnek felszínre, ugyanakkor megnyugtatnak a hangok, ellazulnak a fáradt, feszült izmok.

Jelentkezés: anandahold@gmail.com / zorattiadri@gmail.com

Részvételi díj: 53.000 Ft/fő

Páros kedvezmény: 47.000 Ft/fő. 

 Érdeklődés telefonon: 06-70-420-1378

 

santosha nijáma