női jóga

 

Spauza Egészség- és Rendezvényház

Szentendre, Sas utca 11.

Női jóga alapok & méhtisztító légzőgyakorlat & hangszeres relaxáció

Egy igazi ünnepek előtti pihentető, mégis hatékony önismereti program önmagadért, női körben.

2022. december 3., 15.00-18.00

Jelentkezés: anandahold@gmail.com

 

A délután folyamán megtanulunk egy alap női gyakorlatsort és néhány fontos szabályt, melyek betartása megalapozza hosszútávú egészségünket. Intuitívan, örömben létezni számodra is lehetséges!

🌙 A délután folyamán megtanulunk egy alap női gyakorlatsort csípő erősítő, nyújtó- és lazító gyakorlatokkal, ezen kívül néhány fontos szabályt, melyek betartása megalapozza hosszútávú egészségünket. Méhünk elraktározza korábbi kapcsolataink, tapasztalataink érzelmi és fizikai lenyomatát. Magába gyűjti minden érzésünket – jókat és rosszakat egyaránt.

🌙 Egy kis beszélgetés és önismereti kártyák segítenek minket közelebb önmagunkhoz.

🌙 Angyalhárfa, koshiharang és más hangterápiás eszközök segítségével merülünk relaxációba, hogy megpihenjünk, feltöltődjünk.

🌙 A délután akár összeköthető egy szaunázással (finn- és infraszauna), előre egyeztetve e-mailben vagy telefonon: 06 20 444 0494

Hozzájárulás: 7000 Ft/fő. Páros kedvezmény: 5900 Ft/fő.

Jelentkezés az alábbi űrlap segítségével, vagy emailen: https://forms.gle/eH68xHtkrm8qKuUN9 / anandahold@gmail.com

Mikor lehet segítségedre a női jóga?

Ha szeretnéd helyreállítani vagy megőrizni szervezeted hormonális egyensúlyát (ösztrogéndominancia, alacsony progeszteronszint, magas prolaktinszint, pajzsmirigy problémák), a PMS (premenstruációs szindróma) tüneteit tapasztalod: feszültség, ingerlékenység, migrénes fejfájás, álmatlanság, szomorúság, hangulatingadozás, szorongás, ödéma, nőgyógyászati problémákkal küzdesz (ciszta, mióma, endometriózis, PCOS) – és még sok esetben, amiről majd személyesen beszélgetünk.

Várunk szeretettel!

Spauza Egészség- és Rendezvényház, Szentendre, Sas utca 11.

 

– Otthon vagyok a testemben és az életemben –

– szemléletformáló online & offline kurzus nőknek az őszi és a tavaszi napéjegyenlőség között –

2022. szeptember 23. – 2023. március 24.

Az elmúlt időszak mindannyiunkat arra hívott, hogy átértékeljük viszonyulásunkat a külvilághoz és a természethez, egészségünkhöz, gondolkodásmódunkhoz. Tudatosítanunk kellett a bennünk működő hitrendszereket, programokat, a biztonságról alkotott elképzeléseinket. Egyre fontosabbá válik, hogy ismerjük saját testünk működését, valamint azokat az egyszerű és hatékony eszközöket, melyekkel hosszú távon megőrizhetjük egészségünket. Fontossá válik az is, hogy milyen értékrendszer mentén éljük az életünket, és mit adunk gyermekeinknek tovább.

 

Sok szeretettel hívlak erre a nőknek szóló önismereti kurzusra, melynek célja, hogy visszatalálj önmagadhoz, és életedben valódi, mély átalakulás indulhasson el. 

Mit fogunk együtt tanulni és átélni?

 • összhangban létezni a természettel, érintve a következő témákat: évszakok, a Hold változásai, női életút és életkapuk, archetípusok, a vörös sátor hagyománya, az élet szeretete és tisztelete

 • ciklus szerinti női jóga gyakorlás és táplálkozás, mikro- és makrotápanyagok, gyógynövények, testünk öngyógyító energiáinak ébresztése

 • 1-5 napos őszi léböjt testalkattól és állapottól függően

 • a pihenés és a stresszoldás szerepe, a ciklikusság természetének felismerése és tisztelete

 • a hormonrendszer működésének ismerete a női egészség szempontjából (nőgyógyászati betegségek, ciszta, mióma, endometriózis, premenstruációs szindróma, pajzsmirigy működési zavarai, inzulinrezisztencia, emésztőrendszer) 

 • az immunrendszer működésének támogatása

 • a helyes testtartás alapelvei, mozgásszervi anatómia alapok a női egészség szempontjából (csípő, medencealap)

 • napi rutin gyakorlatok, egyszerű célok megfogalmazása és megvalósításuk

 • a méh mint erőközpont, dimenziókapu megismerése, méhgyógyító légzőgyakorlat

 • energetikai ismeretek – határaink felállítása, adakozás, hála (…hogy tudd az “igeneket” és a “nemeket”), érintve a bennünk élő nő és férfi, anya és apa mintáját, belső gyermek, kapcsolataink, párkapcsolat témáját

 • naplóírás (saját folyamat és gyakorlás naplózása), öngondoskodás, önszeretet, kiegyensúlyozottság

 • légzőgyakorlatok (nadi shodhana, kapalabhati, ujjayi, brahmari, emésztéskönnyítő kégzés)

 • meditáció, jóga nidra

 • Ájurvéda napi rutin tisztító gyakorlatok & mudrák (gyógyító kéztartások)

 

“Légy te a Hold hűsítő fénye, mely meggyógyítja a világunkat, mely lángokban áll.” /Szvámi Véda/

A nők sejtjeikben hordozzák az elmúlásról, elengedésről, újjászületésről, gyógyulásról és megújulásról való tudást, ahogyan a természet is évszakról évszakra változik, fordul önmagába és bontakozik ki újra teljes virágzásában. Volt olyan idő, amikor természetes volt, hogy a nők összegyűltek, támogatták és segítették egymást. Ma újra élednek ezek a női körök, hogy a versengés helyett több teret kapjon az együttérzés és az öröm. Hogy észrevegyük, hogy a kiteljesedés útja bennünk van, és nem kell másoktól elvonnunk energiát.  

Ezen a tanfolyamon az elméleti tudásanyag mellett nagy hangsúlyt kap a gyakorlás, hiszen elsődleges célunk az, hogy amit tudunk,

…a gyakorlatba ültessük,

…mindennapjaink a való életben változzanak, sőt varázslatosak és szeretnivalóak legyenek! 

 

“A próbatételeket vagy azért kapom az életben, hogy még ragyogóbb legyek, vagy azért, hogy magamhoz térjek: hogy a középpontomba kerüljek.” /Jenei Gabriella – Esztora Meseműhely/

Ha úgy érzed, hogy az utóbbi idők változásai arra ösztönöznek, hogy:

 

– megtaláld a biztonságot a folyamatos változásban, megleld a belső iránytűd,

– alapvető ismeretekkel és eszközökkel rendelkezz az egészségmegőrzés terén,

– kapcsolódj ahhoz a kiapadhatatlan, szeretetteli forráshoz, amitől talán úgy érzed, elszakadtál, vagy elfeledkeztél a létezéséről,

– felfedezd a benned élő végtelen, kreatív erőt, női természeted, intuitív éned,

 …akkor szeretettel várlak ezen a programon, mely valójában egy folyamat, önmagad felfedezése, amit a közösség ereje is támogatni fog. 

 

 A program össszetétele:

 • Nyitó  személyes alkalom Budapesten: 2022. szeptember 24. szombat, 17.30 – bemutatkozó kör

 • Téli visszavonulás, belső munka: online találkozó havonta egyszer pénteken 18.30-tól (időpontok: október 21., november 18., december 16., január 20., február 24.)

 • Előre felvett videók gyakorláshoz és elméleti anyagok

 • Záró személyes találkozó & összegzés szándékmegerősítő szertartással: 2023. március 25. Budapest

 

Rólam


Antal Lilla vagyok, évekkel ezelőtt kezdtem el a női egészséggel és egészségmegőrzéssel foglalkozni: holisztikus szemlélettel, a tradíciókra és a mai kutatási eredményekre támaszkodva.

Tanulmányaim: női körvezető, relaxáció- és meditáció oktató (Himalájai Jóga Tradíció), hatha jóga és női jóga oktató,

ELTE BTK magyar és német szakos bölcsész 

folyamatban: yin jóga oktató, természetgyógyász-fitoterapeuta

Jelentkezés: anandahold@gmail.com

A tanfolyam ára egy összegben: 59.000 Ft

Két részletben: első részlet szeptember 20-ig 30.000 Ft, második részlet november 25-ig 30.000 Ft. A létszám maximum 20 fő.