Kinek ajánlott a képzés?

Szeretettel várunk a képzésen, ha szeretnéd kiegészíteni a jóga világában eddig megszerzett tudásodat, tapasztalataidat. A tanfolyamot ajánljuk jógaoktatóknak továbbképzésként, de nyitott azok számára is, akik emberekkel foglalkoznak, és másoknak szeretnének segítséget nyújtani a női testi-lelki egészséget érintő témákban. Ajánljuk azoknak is, akik saját gyakorlásukat mélyítenék el, vagy hatékony életmódváltásra, szemléletváltásra törekszenek és ehhez keresnek támogatást.

A következő képzés 2022. február 19-én indul. A tanfolyam anyagának nagy részét előre felvett, HD minőségű oktatóanyagok segítségével sajátíthatod el. Ez lehetővé teszi azt, hogy a személyes jelenlétet igénylő találkozások alkalmával a közös gyakorlás, az oktatói gyakorlat valamint a tananyaggal kapcsolatos kérdések és a tapasztalatok alapos átbeszélése kerülhessen fókuszba. A személyes jelenlét összesen 5 alkalmat jelent, 09.00 és 15.00 között. Ha időbeosztásod miatt nem tudsz részt venni a személyes képzésen, vagy vidéken élsz, és rugalmas időbeosztásban tanulnál, válaszd az Online Női Jóga oktatóképzést

Mit tanulhatsz a képzésen?

A női jóga oktatóképzés elvégzése után képes leszel olyan gyakorlatsorok összeállítására, melyek a női test egészségének megőrzésére, helyreállítására irányulnak. Átfogó képet kapsz a nőgyógyászati problémák alapvető okairól, valamint azok lehetséges helyreállítási folyamatairól a helyes életmód és táplálkozás, a természetgyógyászat és a jóga eszköztárának segítségével.

Fogsz tanulni a női életszakaszokról, női archetípusokról, hogy jobban megértsd saját női léted és mások folyamatait. Az energetikai ismeretek mélyebb betekintést adnak alapvető működésünkbe. A női jóga célja, hogy nőiségünk felszínre emelésével életünkbe és minden kapcsolatunkba pozitív változásokat engedjünk.

 

Szeretnénk olyan oktatókat képezni, akik megértik a mozgás alapjait és képessé válnak biztonságos, fokozatosságra épülő jógaórákat levezetni. A gyakorlati vizsgánkon saját óratervvel kell készülni.

Nagy hangsúlyt fektetünk a jóga irányzataira, a jóga filozófiára, az alapvető jóga írásokra, melyek segítségével átfogó képet nyújtunk arról a szellemi háttérről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a jóga komplex eszköztárát érteni, gyakorolni, és másoknak átadni/tanítani tudják a képzésen résztvevők.

Igyekszünk felkészíteni a leendő jógaoktatókat arra is, hogy versenyképes tudást szerezzenek arról, hogy jógaoktatóként fő-vagy mellékállásban hogyan tudnak majd dolgozni, hogyan tudják megállni a helyüket a munka világában.

Tematika (az online, előre felvett anyagok témái)

 

I. MODUL: A női test anatómiája, a fizikai test és a táplálkozás
A női test anatómiája: csípő, medencealap, helyes testtartás, a menstruációs ciklus
II. MODUL: A női hormonrendszer működése, az egyensúly felborulásának okai (IR, pajzsmirigy, ciszta, mióma, endometriózis, PCOS, progeszteronhiány, ösztrogéndominancia, stb.),
Testi-lelki termékenység, férfiak termékenysége
Női szerveink védelme, süllyedések okai, regeneráció
III. MODUL: Általános étkezési ajánlások, természetes gyógymódok,
gyógynövények, méregtelenítési technikák, a dósák szerepe
IV. MODUL: A női lélek
Női archetípusok, női életszakaszok,
A méh, mint a női energiarendszer legfontosabb szerve, méhtiszítás,
méhtiszító gyakorlat
A stresszoldás szerepe, vizualizációk
Tudatos hétköznapok a ciklussal harmóniában
V. MODUL: Energetika, jógafilozófia
Légzőgyakorlatok, bandhák, mudrák, csakrarendszer
Relaxáció, meditáció
Alapelvek, jámák és nijámák, három gúna (kötőerő)
Ászanák, gyakorlatsorok az alábbi témákban: premenstruációs tünetek,
rendszertelen, szabálytalan ciklus, nőgyógyászati megbetegedések, stressz,
álmatlanság, migrén, depresszió, hormonegyensúly, termékenység, medencealap,
csípő erősítése, ciklus szerinti gyakorlás, földelés.

A személyes oktatás időpontjai és tematikája

 • 2022.02.19. (szombat) – ciklustudatos gyakorlás alapelvei, hormonrendszer működése alapok, egészséges női ciklus, a helyes testtartás alapelvei
 • 2021. 02. 26. (szombat) – relaxáció, meditáció, az idegrendszer és a hormonrendszer kapcsolata, tudattalan mintáink, közös jóga gyakorlás, óratartás gyakorlás
 • 2021.03.12 (szombat) – női lélek, archetípusok, méhtisztító gyakorlatok, óratartás gyakorlás
 • 2022.03.27. (vasárnap) – jógafilozófia, energetika
 • 2022.04.09. – ismétlés, óratartás gyakorlás

Vizsga: 2022. április 30. 09.00-14.00

A képzés elvégzésének egyik feltétele legalább
30 napos gyakorlási napló vezetése (ászana gyakorlás, meditáció,
ciklus és táplálkozás megfigyelése, gyógyteák, tisztító technikák hatásai).
A képzés elvégzése után sem engedjük el a kezed, tagja maradsz egy aktív online közösségnek, ahol továbbra is csatlakozhatsz online gyakorláshoz, előadáshoz, közös tapasztalatmegosztáshoz.

 

Oklevelet kapok?

Igen. A Szanátana Dharma – Tudatos Élet Iskola szervezésében ezen a 120 órás képzésen sikeres vizsga után,

Női Jógaoktatói tanúsítványt állítunk ki.

A tanfolyam a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) bejelentett felnőttképzési tevékenység. Az erről szóló tanúsítvány kérése opcionális. Kiegészített képzésként Nemzetközi Oklevél is igényelhető! A nemzetközi regisztrációs díj nincs benne a tanfolyam árában sikeres vizsga után igénylehető.

A tanfolyam FAR-kódja: NJ/képzés-3/2021-FAR

A képzés felépítése

Összesen 120 órányi oktatásból áll a kurzus, melybe beletartozik az egyéni óratartási lehetőség és a hospitálás.

A KÉPZÉS SZEMÉLYES KONTAKT ÓRÁI: 36 óra

AZ ONLINE OKTATÁS, AZ ISKOLA OKTATÁSI FELÜLETÉN EGYÉNI BELÉPÉSI KÓDDAL elérhető.

Az E-learning tananyag tartalma: Előre felvett HD minőségű videók, PPT előadások.

A tananyag összetétele:

 • 30 óra kontakt (személyes oktatás), (5 szombati és egy vasárnapi találkozás, vizsganappal együtt.)
 • 10 óra egyéni hospitálás,
 • 80 óra önálló projektmunka, e-learning tananyag (előre felvett HD minőségű gyakorló videók)
 • 10 óra saját óra megtartása.

Ajánlások

“Az oktató nagyon kedves, felkészült és alapos! A tudás, amit átadni kíván összhangban van személyiségével. Szeretetet és családias környezetet teremt a tanfolyamon, ahol öröm új ismeretekre szert tenni. A jegyzet kiváló és az általa küldött plusz forrásanyagok is. Nagyon jó volt a tanfolyam, köszönöm!” /Zita/

“Meg voltam elégedve a képzéssel. Átgondolt, összeszedett tematika volt, volt idő mindenre. Lilla és Beatrix is kedvesek, tapasztaltak és rugalmasak a változásokra és egyedi igényekre. A jegyzet is szuper, informatív és rendezett. Tartalmilag teljesen rendben volt. Minden ismeret nagyon hasznos volt. Nekem az ászanák hatása a női szervezetre, a mikor mit érdemes csinálni-ciklus szerinti gyakorlás és a külső hatások ismerete fontos volt. A női jóga által közelebb kerültem az ászanák ismeretéhez és hogy mikor melyik a legjobban alkalmazható. Az órák érdekesek voltak és változatosak és számomra meglepő módon fizikailag is jó értelemben fárasztóak 🙂 Az órák és a tanfolyam által kicsit jobban megértem a testem jelzéseit és jobban tudom, hogy mikor mi kell neki.” /Tamara/

“Nagyon jól felépített, követhető, alapos ismereteket átadó órák. Feltöltenek, energetizálnak vagy épp nyugtatják az idegrendszert, attól függően mi van épp az óra fókuszában. Az óra segített még közelebb kerülni a saját testemhez. Az önismeretben is sokat segít, mert a test és lélek kapcsolata abszolút tetten érhető a gyakorlatban is.” /Zita/

“Én nagyon örülök hogy részt vettem, bár nem szándékozom tanítani egyelőre, de a saját tudásom elmélyítésében nagyon hasznos volt. A fogadtatás mindig nagyon kellemes volt mindenki részéről, minden oktató segítőkész, hozzáértő és kedves volt. A ciklus szerinti gyakorlás érdekelt leginkább és ezek az infók voltak a legfontosabbak amiket megtudtam. Miről hallanék még? Bármiről ami kapcsolódik a női jógához.” /Edit/

Antal Lilla

Női jóga és meditáció oktató, szakmai vezető

Puskás Beatrix

Hatha jóga oktató / alapító

Dr. Kárpáti Klaudia

Gyógytornász, jógaoktató

Helyszín

Stúdiónkat tömegkölekedéssel Budáról a Szentendrei HÉV és a 134-es busz, Pestről pedig a 34-es és 106-os buszokkal érheted el.

Az oktatás helyszíne: Yoga Park, 1031 Budapest Záhony u.7

A Yoga Park Budapest III. kerületében, Óbudán található a Graphisoft Parkban. A modern, igényesen kialakított épületegyüttest egy 18 hektárnyi, gyönyörűen fenntartott tágas liget veszi körül, a park közepén elterülő tó és a Duna part közelsége páratlan hangulatot kölcsönöz a helynek.

Megközelítés

Stúdiónkat tömegkölekedéssel Budáról a Szentendrei HÉV és a 134-es busz, Pestről pedig a 34-es és 106-os buszokkal érheted el.

Ha autóval jössz, ingyenes parkolóhelyek állnak rendelkezésre az Auchan parkolójában.  A Graphisoft Park Záhony utcai parkolója fizetős övezet, illetve térítés ellenében be lehet állni a Graphisoft Park vendégparkolóiba is (a sorompónál tudsz jegyet venni, és a kijáratnál fizetni).

Ha bringával érkezel, biciklidet a bejárat előtti bringatárolóban hagyhatod.

Nyitvatartásunk :  Az órarendi  jóga órák előtti 30 percben.

A képzés díja

Banki adatok az utaláshoz

 • Bankszámlaszám: 11773030-00917212 OTP Bank
 • Számlatulajdonos: Puskás Beatrix
 • Maximum létszám: 15 fő. A résztvevőknek jelentkezési sorrendben tudunk helyet biztosítani.
 • Képzés teljes díja 169.000 Ft. Részletfizetés lehetséges 40.000 Ft előleg befizetésével, további részletfizetés maximum két részletben lehetséges.
 • EARLY BIRD 1 kedvezmény 2021.12.31-ig 139.000 Ft. Részletfizetés lehetséges 40.000 Ft előleg befizetésével, a fennmaradó összeg befizetése a tanfolyam kezdési napjáig)
 • EARLY BIRD 2 kedvezmény: 2022.01.20-ig 149.000 Ft. Részletfizetés lehetséges 40.000 Ft előleg befizetésével, további részletfizetés maximum két részletben lehetséges.
 • PÁROS KEDVEZMÉNY129.000 Ft/fő. Jelentkezés a tanfolyam első napjáig 40.000 Ft előleg befizetésével, további részletfizetés maximum két részletben lehetséges.

JELENTKEZEM