Szeretettel köszöntelek az oldalalom!
Az örök boldogság a Világegyetem természete, a legmagasabb Tudat természete. A ‘Sat’ jelentése igazság, a ‘Cit’ jelentése tiszta tudat, legfelsőbb Lélek, az ‘Ananda’ pedig örömteli, boldog. Valójában mindannyian ‘Sat Cit Ananda’ vagyunk, de erről újra és újra elfeledkezünk. Évek óta a jóga és a meditáció gyakorlója vagyok, és emellett a tanítás is régóta életem része. Úgy érzem, egyre fontosabbá válik, hogy el tudjunk indulni középpontunk felé, és a külső kapaszkodók helyett megtaláljuk a belső fényt és az iránytűt önmagunkban.

 

 

Jelenleg Budapesten élek a családommal, egy kislány anyukája vagyok. Az elmúlt években figyelmem a női egészségmegőrzésre irányult. Szeretném, ha jobban alapvetéssé válna, hogy a nők ciklikus természete, és annak harmonikus megélése egyéni és társadalmi egészségünk egyik sarokköve. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minél több nőhöz eljussanak azok az egyszerű öngyógyító és tiszta eszközök, melyeket a jóga és a természetgyógyászat kínál. Egyszerű módszerekkel – mint a napi rutin gyakorlatok, meditáció, gyógyteák, ászanák – képesek vagyunk elindulni a belső egyensúly útján. Bölcsész végzettségem sokat segít abban, hogy felismerjem az összefüggéseket, ez meghatározza látásmódomat és érdeklődésemet a dolgok testi-lelki-szellemi vetületét illetően. A gyógyíthatatlannak nyilvánított mirigy- és hormonproblémák, illetve nőgyógyászati betegségek általában kezelhetők, mégpedig a test öngyógyító folyamatait felébresztve. Mai rohanó, hektikus világunkban létfontosságúvá vált, hogy megfelelő módon tudjuk kezelni a stresszt, mely annyi egészségügyi problémánk okozója. Szememben az önismeret és az önszeretet összefonódik a körülöttünk élő természettel, emberi kapcsolatainkkal és azzal, ahogyan a nem-ártást a mindennapokban gyakoroljuk. Jelenleg természetgyógyász fitoterapeutának képzem magam, hogy minél hatékonyabban tudjam átadni ismereteimet másoknak is. A jóga alapelvei közül az egyik legfontosabb számomra a nem-ártás, vagyis ahimszá. A nem ártás önmagunkkal kezdődik, azzal, hogy megfelelően bánunk a fizikai testtel, a pránikus testtel; megfelelő gondolatokkal és információval tápláljuk az elménket, és ennek folyományaként jobban bánunk szűk és tág környezetünkkel is. 

“A nem-ártásban megállapodottak közelségében megszűnik a viszály.” /2.35.- Patandzsali Jóga-szútrák/

 

 
Tanulmányaim
Természetgyógyászat, fitoterápia (folyamatban) – állami egészségügyi vizsga (Országos Kórházi Főigazgatóság)
Női körvezető facilitátor (Pozsgai Nikoletta Katalin)
Női jógaterápia (Selmeciné Bogdán Ágota)
Női Jóga oktatóképzés (Asram Jóga- és Meditációs Központ – Nagy Erika Dalma)
Meditáció- és relaxáció oktatóképzés (Himalájai Jóga Tradíció – Márk Tamás)
YAI Hatha Jóga oktatóképzés (Szanátana Dharma Jógaiskola, Puskás Beatrix)
Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar 
magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, német nyelv és irodalom szakos bölcsész
Ludwig-Maximilians-Universität München – germanisztika
Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Tanárok és segítők, akiknek sokat köszönhetek: 

Kovács Gyöngyi Naliní női jóga oktató, Kovács Zoé Méhünk Virága Női Kör vezető, Kornhoffer Tünde női jóga oktató, Nagy Gabriella Iyengar jóga oktató, Domján Mia kundalíni jóga oktató, Arató Mónika kundalíni jóga oktató, Mérő László pszichológus, matematikus, Medvegy Gergely jógaoktató, Boltos Emőke jógaoktató, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász

Antal Lilla