Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Az örök boldogság a Világegyetem természete, a legmagasabb Tudat természete. A ‘Sat’ jelentése igazság, a ‘Cit” jelentése tiszta tudat, legfelsőbb Lélek, az ‘Ánanda” pedig örömteli, boldog. Valójában mindannyian ‘Sat Cit Ánanda’ vagyunk, de erről újra és újra elfeledkezünk. 

Célom, hogy emlékezni tudj, és segítséget adjak az öröm és kiegyensúlyozottság megtapasztalásához a jóga, a meditáció és életmód tanácsok segítségével. A jóga több évezredes filozófiája, a modern kutatások, a természet által kínált gyógymódok és egy kis napi odafigyelés által elérhetjük, hogy derűsen és egészségesen éljük napjainkat.

 

Jelenleg Budapesten élek a családommal, egy kislány anyukája vagyok. Egy olyan világot látok magam előtt, ahol az emberek nagyobb harmóniában élnek belső és külső természetükkel, és a nem-ártás alapelve áthatja közösségeinket. A megelégedettebb és kiegyensúlyozottabb egyéni életek békéje összeadódik, és ezáltal szűkebb és tágabb közösségeink is békésebbé, tudatosabbá válnak, ami lehetőséget biztosít arra, hogy szeretetben és békében nevelhessük gyermekeinket.

Szeretném, ha a jóga és a női jóga alapjai elterjednének, és jobban alapvetéssé válna, hogy a nők ciklikus természete és annak harmonikus megélése egyéni és társadalmi egészségünk egyik sarokköve. Ha szeretnénk megőrizni egészségünket, helytállni és kiteljesedni az életünkben, ismernünk kell testünk működését. Szeretnék hozzájárulni, hogy minél több nőhöz eljussanak azok az egyszerű öngyógyító és tiszta eszközök, melyeket a jóga és a természetgyógyászat kínál. A gyógyíthatatlannak nyilvánított mirigy- és hormonproblémák, illetve nőgyógyászati megbetegedések általában kezelhetők, mégpedig egészen egyszerűen a test öngyógyító folyamait felébresztve. Szeretném, ha az emberek saját testük hangját hallva mélyebben kapcsolódnának belső természetükkel, és saját tapasztalataikra támaszkodva jobban tudnának bánni önmagukkal. Egyszerű módszerekkel – napi rutin gyakorlatok, meditáció, gyógyteák, ászanák – szeretnék utat mutatni egy harmonikus, egészséges élet felé. 

Szeretném segíteni az embereket a káros szenvedélyeiktől való megszabadulásban, és életmódváltásra inspirálni őket. A jóga számomra a testmozgáson túl leginkább meditáció és egy út a tudatos élethez. Több évezredes test- és egészségbölcseleteit szeretem a modern biológia felfedezéseivel ötvözni. Lenyűgöz, amikor megértem a test működésének biológiai alapjait, és párhuzamba állíthatom az energetikai vetülettel. A jógában ismert csakrák (energetikai központok a testben) és testünk mirigyeinek elhelyezkedése között egyértelmű megfelelések vannak. Óráimon kiemelten fontos számomra, hogy mindig tudatosítsam a résztvevőkkel, hogy mit miért csinálunk, feltárjam és közösen felfedezzük az ok-okozati kapcsolatokat.

Mai rohanó, hektikus világunkban létfontosságúvá vált, hogy megfelelően tudjuk kezelni a stresszt, mely annyi egészségügyi problémánk okozója.

A jóga alapelvei közül az egyik legfontosabb számomra a nem-ártás, vagyis ahimszá. A nem ártás saját magunkkal kezdődik, azzal, hogy megfelelően bánunk a fizikai testtel, a pránikus testtel; megfelelő gondolatokkal és információval tápláljuk az elménket, és ennek mintegy folyományaként jól bánunk szűk és tág környezetünkkel is.

„A nem-ártásban megállapodottak közelségében megszűnik a viszály.” /2.35. – Patanjali Jóga-Szútrák/

Szememben az önismeret összefonódik a környezetvédelemmel és a természettel. A teljesség ott van bennünk és általunk, mindannyiunkban. Amíg a vélt hiányt máshonnan próbáljuk pótolni, onnan veszünk el, ahonnan nem kéne, ott pusztítunk, ahol nem szabadna. 

Szeretném, ha értékelnéd Önmagad és tudnád, hogy saját mintáidat tisztítva egyúttal a kollektív tudattalant tisztítod. Célom, hogy az óráimon tanultakat és megtapasztaltakat át tudd ültetni a mindennapi életedbe, és kiegyensúlyozottabbá váljon a hangulatod, az egészséged, a párkapcsolatod és életed minden területe. Bátorítani szeretnélek az önszeretetre, és hogy tarts ki ebben minden körülmények között!

Tanulmányaim:

Természetgyógyászat, fitoterápia (folyamatban)

Női Jóga oktatóképzés (Asram Jóga- és Meditációs Központ – Nagy Erika Dalma)

Meditáció- és relaxáció oktatóképzés (Himalájai Jóga Tradíció – Márk Tamás)

YAI Hatha Jóga oktatóképzés (JoVe Jógaiskola – Puskás Beatrix)

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar 

magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, német nyelv és irodalom szakos bölcsész

Ludwig-Maximilians-Universität München – germanisztika

Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Tanárok és segítők, akik révén tanultam, tanulok: 

Kovács Gyöngyi Naliní női jóga oktató

Kovács Zoé Méhünk Virága Női Kör vezető

Kornhoffer Tünde női jóga oktató

Nagy Gabriella Iyengar jóga oktató

Domján Mia kundalíni jóga oktató

Arató Mónika kundalíni jóga oktató

Medvegy Gergely jógaoktató 

Boltos Emőke jógaoktató 

Pozsgai Nikoletta kineziológus

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász

Mérő László pszichológus, matematikus