Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Az ‘Ánanda’ szó szanszkritül annyit tesz, hogy örömteli. Az örömteli állapot, a boldogság elérése valahol emberi létezésünk egyik fő célja. Célom, hogy segítséget adjak az öröm és kiegyensúlyozottság megtapasztalásához a jóga, a hormonjóga és életmód tanácsok segítségével. A jóga több évezredes filozófiája, a modern kutatások, a természet által kínált gyógymódok és egy kis napi odafigyelés által elérhetjük, hogy derűsen és egészségesen éljük napjainkat.

Egy olyan világot látok magam előtt, ahol az emberek nagyobb harmóniában élnek belső és külső természetükkel, és a nem-ártás alapelve áthatja közösségeinket. A megelégedettebb és kiegyensúlyozottabb egyéni életek békéje összeadódik, és ezáltal szűkebb és tágabb közösségeink energetikája is békésebbé, tudatosabbá válik, ami lehetőséget biztosít arra, hogy szeretetben és békében nevelhessük gyermekeinket.

Szeretném, ha a hormonjóga és női jóga alapjai elterjednének, és jobban alapvetéssé válna, hogy a nők ciklikus természete és annak harmonikus megélése egyéni és társadalmi egészségünk egyik sarokköve. A nőiség témája a várandósságom alatt kezdett el igazán foglalkoztatni. Ha szeretnénk megőrizni egészségünket, helytállni és kiteljesedni az életünkben, ismernünk kell testünk működését. Szeretnék hozzájárulni, hogy minél több nőhöz eljussanak azok az egyszerű öngyógyító és tiszta eszközök, melyeket a jóga és a természetgyógyászat kínál. A gyógyíthatatlannak nyilvánított mirigy- és hormonproblémák, illetve nőgyógyászati megbetegedések valójában gyógyíthatók, mégpedig egészen egyszerűen a test öngyógyító folyamait felébresztve. Szeretném, ha az emberek meghallanák saját testük hangját és mélyebben kapcsolódnának belső természetükkel, és saját tapasztalataikra támaszkodva jobban tudnának bánni önmagukkal. Egyszerű módszerekkel (napi rutin gyakorlatok, meditáció, gyógyteák, ászanák) szeretnék utat mutatni egy harmonikus, egészséges élet felé. Szeretném segíteni az embereket a káros szenvedélyeiktől való megszabadulásban, és életmódváltásra inspirálni őket.

A jóga számomra a testmozgáson túl leginkább meditáció és egy út a tudatos élethez. Szeretem a jóga több évezredes test- és egészségbölcseleteit a modern biológia felfedezéseivel ötvözni. Azért választottam a hormonjógát és a női jógát, mert lenyűgöz, amikor megértem a test működésének biológiai alapjait, és párhuzamba állíthatom az energetikai vetülettel. A jógában ismert csakrák (energetikai központok a testben) és testünk mirigyeinek elhelyezkedése között egyértelmű megfelelések vannak. Óráimon kiemelten fontos számomra, hogy mindig tudatosítsam a résztvevőkkel, hogy mit miért csinálunk, feltárjam és közösen felfedezzük az ok-okozati kapcsolatokat.
Mai rohanó, hektikus világunkban létfontosságúvá vált, hogy megfelelően tudjuk kezelni a stresszt, mely annyi egészségügyi problémánk okozója.

A jóga alapelvei közül a legfontosabb számomra a nem-ártás, az ahimsa. A nem ártás saját magunkkal kezdődik, hogy megfelelően bánunk a fizikai testtel, a pránikus testtel, megfelelő gondolatokkal és információval tápláljuk az elménket, és ennek mintegy folyományaként jól bánunk szűk és tág környezetünkkel is.

„A nem-ártásban megállapodottak közelségében megszűnik a viszály.” /2.35. – Patanjali Jóga-Szútrák/

Szememben az önismeret összefonódik a környezetvédelemmel és a természettel. A teljesség ott van bennünk és általunk, mindannyiunkban. Amíg a vélt hiányt máshonnan próbáljuk pótolni, onnan veszünk el, ahonnan nem kéne, ott pusztítunk, ahol nem szabadna.

Célom, hogy az óráimon tanultakat és megtapasztaltakat át tudd ültetni a mindennapi életedbe, és kiegyensúlyozottabbá váljon a hangulatod, az egészséged, a párkapcsolatod és életed minden területe. Bátorítani szeretnélek az önszeretetre, és hogy tarts ki ebben minden körülmény között.

Tanulmányok:

Természetgyógyászat (folyamatban)

Női Jóga oktatóképzés (Asram Jóga- és Meditációs Központ)

Meditáció- és relaxáció oktatóképzés (Himalájai Jóga Tradíció)

YAI Hatha Jóga oktatóképzés (Jóga Veled Jógaiskola)

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar – magyar nyelv és irodalom, német nyelv és irodalom szakos bölcsész

Ludwig-Maximilians-Universität München – germanisztika