teomanía mexikói légzőgyakorlat
Tudástár

Nyolc szakaszból álló teomanía

Ez a gyakorlat a mexikói gyógyító, tanár és szerző Sergio Magaña Ocelocoyotl  Az erő barlangjai c. könyvében található. A teomanía légzőgyakorlat. Jelentése: ‘az univerzummal és annak ciklusaival összhangban mozgatni az energiát, bizonyos eredmények elérése érdekében’. Gyakorlása hozzásegít a saját sorsunkhoz való felelős hozzáálláshoz, valamint a kollektív tudattalan gyógyításához. A legjobb reggelente végezni, de mindenképpen addig, amíg fent van a Nap. Ülve vagy fekve is gyakorolhatjuk, de előnyösebb lótuszülésben (vagy egy meditációs testhelyzetben), vagy egyszerűen egy széken ülve, arccal kelet felé – amely a Nap iránya – végezni. Az alábbiak szerint egészítsük ki a négy szakaszból álló teomanía gyakorlatot. 

Ötödik szakasz

~ Az előzőekhez hasonlóan lélegezzünk be az orrunkon keresztül, miközben 13-ig számolunk, majd 8-ig számolva lélegezzünk ki a szánkon, összesen 13-szor. Ettől kezdve minden lélegzetvételnél lélegezzük be a Nap gyógyító erejét és lélegezzük ki megoldani kívánt problémáink rejtett okait. 

~ Ezután mondjuk a következőt: Mahcuilli ollin, ötödik szakasz

~ Gondoljunk arra, amit a negyedik szakasz során a Földanyától kértünk, és miközben gondolatban vagy hangosan kívánunk, tenyereinket tartsuk a föld felé úgy, hogy ujjhegyeink a földre mutassanak. Mondjuk ki hangosan vagy magunkban: szeretném megkapni a Föld energiáját, minden gyógyító képességét és erejét az ujjaimon keresztül. 

~ Érezzük, ahogy a Földanya ereje ujjainkon keresztül felénk áramlik. 

~ Amikor úgy érezzük, hogy elegendő energiát kaptunk a Földtől a kívánt változtatások véghezviteléhez, lépjünk tovább a következő szakaszra. 

Hatodik szakasz 

~ Hajtsuk végre a légzési ciklust ismét egymás után 13-szor. 

~ Mondjuk ki hangosan: Chicoacen ollin, hatodik szakasz

~ A föld felé fordított tenyereinkkel mutassunk megint a földre, és kérjük újra, hogy a Földanya energiája elérje az ujjak hegyét. 

~ Tartsuk bal tenyerünket – azt, amelyik kap – a föld felé, és amikor megérezzük, hogy eléri a Földanya energiája, tegyük a jobb kezünket – azt, amelyik ad – a keresztcsontunkra úgy, hogy kivetítse a Földtől kapott energiát. 

~ Adjuk ki az utasítást, hogy ez az energia, akár egy tekergő kígyó, kússzon fel a keresztcsontunkig, majd a nemi szerveinkig, a köldökünkig, a mellkasunkig, a torkunkig, a homlokunkig és a fejtetőnkig. 

~ Hagyjuk, hogy a kígyó a fejünkön keresztül távozva folytassa útját a kozmosz felé. Ily módon egyesülünk a Föld és azon keresztül a világegyetem energiájával, hogy új életet teremtsünk magunkban. 

 Hetedik szakasz

A chiome (hét) a teremtést testesíti meg, jelentése: ‘a két energia egyesülésének ereje’. Ez a teremtés legerősebb száma. 

~ Egymás után 13-szor végezzük el a légzési ciklust. 

~ Válasszunk ki két olyan dolgot, amit szeretnénk megteremteni, és irányítsuk rájuk a hetedik szakasz minden erejét a következő szavakkal: Chicome ollin, hetedik szakasz. 

~ A Földanya felé fordított tenyereinkkel ismét szívjunk fel minden energiát, amire szükségünk van. Miután megéreztük az energiát, gondoljunk az első dologra, amit meg szeretnénk teremteni, például álmaink munkájára. Tegyük össze a két kezünket, és mondjuk ki: Ometeotl. Kapjam meg a munkát, amelyre vágyom. Ometeotl. (Vagy helyettesítsük azzal, amire szükségünk van). 

 ~ Válasszuk szét a két kezünket, és tenyerünket ismét az anyaföld felé fordítva kérjük újra az energiáját. 

 ~ Ezután ismételjük meg ugyanezt a második dologgal is, amit meg szeretnénk teremteni. Ha idővel azt tapasztaljuk, hogy céljaink valóra váltak, helyettesítsük őket újakkal. 

Nyolcadik szakasz

~ Miközben 13-ig számolunk, lélegezzük be az orrunkon a Nap gyógyító erejét és a változás erejét.

~ Lélegezzünk ki 8-ig számolva szájon át és kérjük, hogy szabaduljunk meg minden belső, illetve külső problémánktól. 

~ 13-szor hajtsuk végre a folyamatot.

~ Ezután mondjuk a következőt: Chicuey ollin, negyedik szakasz. Jöjjenek be a jó dolgok az életembe minden létező irányból, a belső énemből, az univerzum energiájának áramlásával összhangban. 

~ Ezután tegyük össze a két kezünket, és mondjuk ki hangosan vagy magunkban: Ometeotl. Gyógyuljanak meg az őseim, a családom és a vérem. Adja nekem A Föld az energiáját. Az univerzum és a Föld egyesüljön rajtam keresztül. Váljon valóra a vágyam. Ometeotl. 

~ Hagyjuk áramolni az energiát, és ezzel zárjuk le a nyolc szakaszból álló teomaníát. 

Amikor a nyolc szakasz végére értünk, addigra éppen 104 légzési ciklust hajtottunk végre. Őseink hite szerint a világegyetem 104 év alatt ér vissza ugyanabba a helyzetbe (a Föld egy megfigyelési pontjából szemlélve), ami után egy új kozmikus ciklus veszi kezdetét. Lehetőségeinkhez mérten végezzük, akár képzeljük el, hogy kint vagyunk a természetben. Mindenképpen addig, amíg fent van a Nap. 

 

Olvasmányok: 

Sergio Magaña Ocelocoyotl: 

A tolték titok – az ősi mexikóiak álomgyakorlatai

Az erő barlangjai

2012-2021: A hatodik Nap hajnala

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük