ősi mexikói teomanía légzőgyakorlat
Tudástár

Harmóniában a Földanyával – Ősi mexikói teomanía gyakorlat

Ez a gyakorlat Sergio Magaña Ocelocoyotl Az erő barlangjai c. könyvében található. A teomanía légzőgyakorlat. Jelentése: ‘az univerzummal és annak ciklusaival összhangban mozgatni az energiát, bizonyos eredmények elérése érdekében’. Gyakorlása hozzásegít a saját sorsunkhoz való felelős hozzáálláshoz, valamint a kollektív tudattalan gyógyításához. 

A neves gyógyító, tanár és szerző az ötezer éves tolték és Toltecatoyl leszármazási ágának gyakorlója és tanítója. A hagyomány az ősi csicsimekkel kezdődött, akik a teotihuacanoknak, majd a toltékoknak adták tovább a tudásukat, akik aztán a majákat és az aztékokat is tanították. A szerző jártas a nahualizmus Tol leszármazási ágának szájról szájra terjesztett álmodó tudásában is. A hagyomány szerint az Ötödik Nap korának végével most egy átmeneti időszakban vagyunk, mely 2021-ben, a Hatodik Nap megszületésével ér véget. Elkezdünk túllépni az anyag illúzióján, és elkezdjük látni, hogy kik vagyunk valójában. 

Négy szakaszból álló teomanía

A gyakorlatot legjobb reggelente végezni. Ülve vagy fekve is gyakorolhatjuk, de előnyösebb lótuszülésben (vagy egy meditációs testhelyzetben), vagy egyszerűen egy széken ülve, arccal kelet felé – amely a Nap iránya – végezni. Kulcsa a meditációhoz hasonlóan a rendszeresség, hiszen 52 napon keresztül végezzük. Ügyeljünk rá, hogy a belégzés orron keresztül, a kilégzés szájon keresztül történik. 

Első szakasz

~ Csukjuk be a szemünket, és 13-ig számolva lélegezzük be az orrunkon keresztül a Nap gyógyító és transzformáló erejét.

~ Most 8-ig számolva lélegezzünk ki szájon át minden, a barlangunkban rejlő olyan energiát, amelyek problémáinkat okozzák.

~ Ezt végezzük összesen 13-szor. A legegyszerűbb, ha a kezünkön számoljuk a lélegzetvételeket.

~ Amikor befejeztük, tartsunk egy rövid szünetet, majd hangosan vagy magunkban mondjuk ezt: Ce ollin, első szakasz

~ Hangosan kimondva fejezzük ki szándékunkat: Ezzel az első szakasszal szeretném kifejezni szándékomat érzelmeim és kapcsolataim meggyógyítására.

~ Egészen konkrétan, személyre szabottan fogalmazzuk meg, mit szeretnénk meggyógyítani. El is képzelhetjük, amit kívánunk. 

Második szakasz 

~ Miközben elszámolunk 13-ig, az orrunkon keresztül lélegezzük be a Nap gyógyító és transzformáló erejét.

~ Ezután 8-ig számolva lélegezzük ki a szánkon keresztül őseink összes olyan energiáját, amelyek a problémáinkat okozzák.

~ 13-szor hajtsuk végre a folyamatot. 

~ Amikor befejeztük, tartsunk egy rövid szünetet, majd mondjuk ki: Ome ollin, második szakasz. Az univerzum energiája szálljon alá kígyó alakjában. 

~ Képzeljünk el egy kígyót, a gyógyítás ősi szimbólumát, amint alászáll a fejtetőnkön keresztül, áthalad a testünkön, miközben kitörli belőlünk őseink összes szenvedését, valamint a csontjainkba bevésődött energiát, amelyek ezeket a problémákat okozták. Várjunk addig, amíg úgy érezzük, befejeztük a feladatot.

~ Ezután dobbantsunk egyet jobb lábunkkal az anyaföldön, és kérjük meg, hogy nyelje el ezt az energiát.

~ Dobbantsunk még egyszer, és ezúttal arra kérjük, hogy alakítsa át az energiát valami nagyon szép dologgá.

Harmadik szakasz

~ Csukjuk be a szemünket, és 13-ig számolva lélegezzük be az orrunkon a Nap gyógyító és transzformáló erejét.

~ 8-ig számolva lélegezzük ki szájon át a szerveinkben elraktározott összes negatív érzelmet, valamint az esetleges sérüléseket.

~ 13-szor hajtsuk végre a folyamatot.

 ~ Ezután tartsunk egy rövid szünetet, majd mondjuk kimondjuk: Yei ollin, harmadik szakasz. Éledjen fel a vérem gyógyító ereje! A vérem legyen az orvosságom!

~ Képzeljük el, ahogy a véráramunkon keresztül az energia áthalad az összes szervünkön – különösen azokon, amelyek sérültek – , meggyógyítva, korrigálva, megfiatalítva azokat. Mindaddig folytassuk ezt, amíg azt nem érezzük, hogy végeztünk a gyógyító folyamattal.

Negyedik szakasz

~ 13-ig számolva lélegezzük be az orrunkon a Nap gyógyító erejét.

~ 8-ig számolva lélegezzük ki szájon át a tudattalan álmainkat és a nyomasztó, súlyos képzeteket.

~ 13-szor hajtsuk végre a folyamatot.

~ Ezután mondjuk a következőt: Nahui ollin, negyedik szakasz. 

Legyek harmóniában a Földanyával! Legyen segítségemre a változtatások véghezvitelében!

~ Rajzoljunk a földre jobb kezünk mutatóujjával egy egyenlő szárú keresztet, aminek mind a négy részében van egy kör. Ez jelképezi a négy szakaszt. Ezzel a föld tudomására hozzuk a szándékunkat, amely később a valóságban is megnyilvánul.

~ Ha végeztünk, tegyük össze a kezünket, és mondjuk ki: Ometeotl (ami azt jelenti: két energia teremtő egyesülése) és nyilvánítsuk ki, mi a szándékunk.

~ Várjunk egy kicsit, amíg azt nem érezzük, hogy célunknak megfelelően megmozdul az energia. Ezután ismét mondjuk ki: Ometeotl.

Ezt a gyakorlatot 52 napon át végezzük, lehetőleg a szabadban. A lehetőségeinkhez mérten végezzük, akár képzeljük el, hogy kint vagyunk a természetben. Mindenképpen akkor, amikor fent van a Nap. Ha szeretnénk még több változást véghezvinni, folytathatjuk a gyakorlást a nyolc szakaszból álló teomaníával.

A gyakorlatban megjelenő számok 

A 13-ig számolva belégzés és a 8-ig számolva kilégzés alkot egy légzési ciklust. Tizenhárom légzési ciklus egy szakasznak felel meg, négy szakasz pedig összesen 52 lélegzetvétel. Az 52 rendkívül fontos szám, mivel az Orion-öv három csillaga 52 évente egy tökéletes merőleges vonalat formáz a Földről nézve, és a Fiastyúk (Plejádok) konstellációja visszatér ugyanabba a helyzetbe a világegyetemben. Őseink számára ez egy új ciklus kezdetét jelölte, amit az “új tűz” szertartással ünnepeltek meg. Ezért van az, hogy ha minden nap végrehajtunk 52 légzési ciklust, megkezdjük átalakulásunkat, egészen addig, amíg el nem érjük az új tüzet, az álmodás egy újfajta módját, amely egy új életformában fog megmutatkozni.

~ A tizenhárom a Nap változó arcának, így az átalakulásnak, a gyógyításnak és végül a virágzásnak a száma.

~ A nyolc a tudattalanban rejlő vagy abban csapdába esett szám, amely számtalan problémát generál. A tolték számmisztika szerint ezen kívül a nyolc a véráram ereje, és ez a véráram az univerzum erejére utal. 

 

Forrás

Sergio Magaña Ocelocoyotl: Az erő barlangjai – Ősi gyógyító, fiatalító és teremtő energiagyakorlatok

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük